Een nieuwe start!

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 10:00

Hallo daar! Allereerst: mijn allerbeste wensen voor 2022! Ik loop een eeuwigheid achter met mijn nieuwjaarswensen (schaam), maar daarom zijn ze zeker niet minder gemeend :) Het nieuwe jaar is al even vertrokken en ik hoop dat het jaar bij ieder van jullie alvast vliegend en gezond is mogen beginnen!

Elk begin van een nieuw jaar staat symbool voor een nieuwe start en goede voornemens, zo ook dit jaar bij ImagiNelle. Aan goede voornemens doe ik al jaren niet meer aangezien ik ze meestal al na een paar weken vergeten ben, maar zeker wel een nieuwe frisse start - zij het met een heleboel vertraging :)
Zo zijn er vanaf dit jaar een aantal nieuwigheden bij ImagiNelle. Ik zet ze in deze blog even voor je op een rijtje.


Vernieuwde website

De terugkerende bezoeker was het wellicht al opgevallen dat mijn website intussen een kleine make-over heeft gehad. Zo heeft het onder meer een ander tintje gekregen (we zijn van turquoise naar roodtinten gegaan, een meer warme en aardse uitstraling die ik erg graag wil nastreven voor de hele look-and-feel van ImagiNelle), er is heel wat informatie bijgekomen omtrent privé-commissies (algemene voorwaarden, een prijslijst, een aanvraagformulier, ...) én een webshop! Dat laatste brengt me ineens naar het volgende puntje.


Mijn eigen webshop

Sinds ik gestart ben als zelfstandige illustrator, was één van mijn dromen: het opstarten van mijn eigen webshop en het verkopen van producten met mijn artwork. Ik heb in de loop van 2021 ook al een aantal keren laten vallen op mijn Facebook dat ik bezig was met de voorbereidingen. En eindelijk - het heeft langer geduurd dan gedacht, want er kwam héél wat bij kijken :) - is het zover!

Mijn webshop staat online, met stickers, kaartjes, prints en het boek 'De Kat-astrofen van Rikske Strikske'! *woepwoep*

De webshop zal ook geregeld bijgevuld worden met nieuwe producten.

Mr. Shroomie houdt alvast de deur voor je open en heet je van harte welkom! :)


Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe producten in de webshop? Dan kan je je vanaf nu ook inschrijven op mijn nieuwsbrief! Ja hoor, ook dit is nieuw sinds dit jaar!

Naast nieuwe producten in de webshop, houdt mijn nieuwsbrief je ook op de hoogte van nieuwe blogberichten op mijn website. Vanaf dit jaar plan ik mijn blog veel uitgebreider te gebruiken. Zo zal ik onder andere meer over mezelf en mijn werk vertellen, werp ik blikjes achter de schermen bij ImagiNelle, bespreek ik uitgebreid boeiende topics die leven binnen de art-community en geef ik allerhande tips en tricks voor beginnende illustratoren.
Sinds mijn teken-beginjaren heb ik ontzettend veel geleerd, en ik ontdek elke dag opnieuw dat er nog zó veel te leren valt :) En soms zie je gewoon door de bomen het bos niet meer en weet je niet waar eerst te beginnen. Ik wil heel graag iets meer betekenen voor beginnende illustratoren waardoor ze dat bos niet in hun eentje hoeven te bewandelen.

En wat meer is: wie zich inschrijft, wordt een "Nelleke" (de naam die ik met veel liefde geef aan ieder die mij volgt via mijn nieuwsbrief :)). Om de drie maanden verloot ik op de eerste vrijdag van de maand ook willekeurig een A4-print uit mijn webshop onder alle Nellekes! Het winnend Nelleke krijgt dan gratis één zelfgekozen A4-print uit mijn webshop toegestuurd, ter waarde van €12.

Wil je graag een Nelleke worden en kans maken op een print? Wil je graag als eerste op de hoogte gehouden worden van alle nieuws bij ImagiNelle en boeiende blogberichten? Dan is mijn nieuwsbrief the way to go! :) Jouw gegevens worden veilig bewaard en je kan je op elk moment weer uitschrijven. 


Nieuw kinderboekproject

Op Facebook is het al gepasseerd, maar ik ben sinds oktober ook bezig aan de illustraties voor een nieuw kinderboek! :)

Dit prentenboek is gecreëerd en geschreven door de supergetalenteerde Gwendolyne Schmetz en zal in mei dit jaar uitkomen. De titel verklap ik nog niet maar ik kan jullie al wel een sneak-peek geven van de coverillustratie, wat je ook ineens wat meer vertelt over het thema van het boek! Het is een avontuurlijk verhaal die het belang van bijen op een speelse manier overbrengt aan kinderen vanaf 4 jaar (en aan zij die het boek voorlezen :)).

Binnenkort meer!


Bye bye English

En last but not least: vanaf dit jaar is mijn website uitsluitend in het Nederlands*!

Sinds het begin van mijn website heb ik alles op mijn site (en Facebook) zowel in het Nederlands als in het Engels geschreven. Het was vaak wel wat werk om alles naar de twee talen om te zetten en een gepuzzel om ze netjes naast elkaar op mijn website te passen. Iets wat ik altijd met veel plezier deed hoor, want Engels heeft me altijd (en nog steeds) nauw aan het hart gelegen :)

Maar met een webshop op mijn website is het praktisch onmogelijk om alles in de twee talen te houden, dus een keuze drong zich op.
Omdat ik me momenteel vooral wil concentreren op de Nederlandstalige markt, was de keuze vrij voor de hand liggend. Het is natuurlijk niet uitgesloten dat ik misschien ooit de overstap naar volledig Engels uiteindelijk wel maak, maar dat zien we dan wel weer :)

Voor nu gaat het me ook wel wat gepuzzel en tijd uitsparen, wat ik dan weer kan steken in meer teken- en blogwerk *jeej*! 

*Al wil ik alvast een kleine kanttekening maken: aangezien ik het in mijn blog meer ga hebben over topics uit de art-community, is het mogelijk dat ik sommige woorden en termen nog wel in het Engels zal schrijven. Soms zijn deze begrippen heel moeilijk te vertalen naar het Nederlands (of klinken ze echt onnozel als ze vertaald zijn), dus don't shoot me als er af en toe toch een Engels woord verschijnt :)


Ziezo, dat was de hele boterham! Nu zijn jullie weer helemaal mee met het reilen en zeilen bij ImagiNelle :) 

De herwerking/uitbereiding van mijn website en de opstart van mijn webshop bleek héél wat werk en ik ben er heel wat maanden mee zoet geweest. Maar ik ben ontzettend fier op het resultaat! Ik heb erg genoten van het proces (al heeft het ook best wel wat bloed, (veel) zweet en traantjes gekost :)) en ik hoop dat jullie er ook veel plezier aan zullen beleven!

Tot snel!

Veel liefs,
Ellen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.