Achter de schermen: mijn studio!

Gepubliceerd op 3 juni 2022 om 12:09

Ik heb een hele lijst aan ooit-te-behandelen onderwerpen voor mijn blog, en in elk van deze onderwerpen wil ik eens flink mijn tanden zetten. Maar zodra ik aan een nieuwe blogpost wil beginnen schrijven, durft het wel eens te gaan à la: staren naar mijn lijst en niet weten welk onderwerp ik nu als eerstvolgende wil nemen ... Want er is zoveel te kiezen om over te vertellen! 

Mijn vorige blogpost was een iets zwaarder onderwerp, met veel tekst en uitleg. Dus ik was er vrij snel over uit dat ik iets luchtiger wou nemen voor deze keer. Maar welke van de luchtigere onderwerpen neem ik dan?

En toen kreeg ik een idee via Facebook! Mijn supergetalenteerde artsy-collega Christiaan Iken (4MINIgeeks) deelde er een foto van zijn studio. En dat vond ik zo'n leuk idee! Ik kreeg onmiddellijk zin om ook eens een studiotoer te doen, want ik besefte dat ik tot nu toe eigenlijk nog niet zoveel over het gezicht achter ImagiNelle heb laten zien aan de wereld. En misschien ben je juist wel benieuwd naar hoe het er achter de schermen aan toe gaat?  (dat ben ik toch altijd :))

Eigenlijk ben ik iemand die best graag op zichzelf is, graag in mijn eigen wereldje/cocon, en iemand die graag "achter de schermen" werkt. Maar in deze blogpost zet ik voor jou graag eens mijn (mini)studiodeur open, en gun ik je met een kleine foto-studiotoer een exclusief blikje in de wereld van ImagiNelle!

Dus bij deze stel ik jullie met trots voor:

Om te kaderen: mijn studio is een hoekje van een kamer :) Dit is een kamer op de bovenste verdieping van het huis waar ik en mijn hubbie wonen (net onder het platte dak = bakken in de zomer!). De foto hierboven is eigenlijk het beeld dat je ziet van mijn hoek wanneer je in de deuropening van de kamer staat.

Omdat we niet superveel ruimte hebben en geen aparte kamers voor elk een eigen bureau, hebben we deze kamer in tweeën gedeeld: een kant voor mij en een kant voor mijn hubbie. De scheiding hebben we gemaakt door middel van een reeks open kasten, waardoor we elkaar nog wel voor een stuk zien zitten. We zitten dichtbij elkaar, maar toch met elk onze eigen ruimte en rust. Schattig, toch? ^^

En dit dankzij:

Voor sommigen misschien een vreemde opstelling, zo met een rij kasten in het midden van de kamer - en zelfs deels voor het raam - maar voor ons werkt het perfect.

Achter de kastmuur zie je heel vaag het bureau van mijn hubbie, maar om zijn privacy te respecteren, blijven we aan mijn kant van de muur. 

Op dit stuk van mijn bureau zie je onder meer mijn Wacom Cintiq staan, waar je me misschien al eens hebt over horen vertellen. Deze Wacom Cintiq is één van mijn twee tekentablets. Simpel gezegd is dit een soort van beeldscherm dat je aan je computer/laptop koppelt en waar je rechtstreeks op kan tekenen met een stylus (digitale tekenpen). Zo zie je bijvoorbeeld dat ik hier bezig was in Clip Studio Paint (een softwareprogramma om in te tekenen) met een tekening van Mr. Shroomie, mijn lieftallige assistent die me helpt in mijn webshop en bij mijn nieuwsbrief :)

Overigens zie je verder nog heel wat spulletjes - een terugkerend fenomeen in mijn studio. Naast artwork van enkele van mijn favoriete artiesten (4MINIgeeks, ZestyDoesThings en Alina Chau) vind je er onder meer administratiekaften, dozen met printpapier en inkt, mijn waterverfmateriaal, een doos met wol (uit een ver verleden ...), én:

Harry Potter!

Deze staan niet in onze gewone boekenkasten beneden, maar krijgen een ereplaatsje in mijn studio. Ze zijn allemaal in het Engels en meestal op een ander moment gekocht waardoor ze niet bij elkaar passen qua cover. De eerste vijf zijn zelfs tweedehands, vandaar dat ze er wat meer gehavend uitzien. Nu ik de foto zie, merk ik dat boek 2 er niet tussenstaat. Dat ligt momenteel op mijn nachtkastje voor een zoveelste herleessessie. 

Verder zie je ook mijn verzameling 'artbooks' staan, die ik speciaal voor jullie met veel trots hieronder tentoon spreid. Ik hou énorm veel van artwork (duh :)) en één van mijn manieren om te leren is door te kijken naar mijn idolen. Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met boeken te verzamelen van verschillende artiesten die ik bewonder en artwork dat ik mooi en inspirerend vind. Ik heb er nog niet veel, maar heel stilaan groeit mijn collectie. En ik ben er erg fier op!

Kijk onderaan deze blogpost voor een lijst met de titels en artiesten van deze boeken*

En dan gaan we verder met Dumbledore! :) Of Perkamentus, voor de Nederlandstalige lezers van Harry Potter.

Dumbledore is zonder twijfel mijn favoriete personage uit de Harry Potter-boeken. Dus deze Funko Pop kocht ik ... omdat het Dumbledore is :) Hij kijkt zwijgzaam en vredig toe wanneer ik aan het werk ben. En hij zag dat het goed (of slecht) was. 

Een tijd geleden ben ik begonnen met het creëren van de Shroomies: schattige wandelende paddenstoelen die ik intussen voornamelijk in stickervorm verkoop in mijn webshop. Ik vond ze zo leuk dat ik bij het starten van mijn webshop 'Mr. Shroomie' heb gecreëerd om mij te assisteren :) En toen kreeg ik plots van één van mijn beste vriendinnen een Mr. Shroomie in het echt! Een superlieve verrassing voor het vieren van de start van mijn webshop, om altijd dicht bij mij te hebben tijdens het harde werk voor steun en motivatie ^^ Dank je wel, liefste vriendin! Je weet wie je bent! Mr. Shroomie wordt gekoesterd.

Ohja, en het superleuke kaartje dat erbij staat, hoorde bij dezelfde verrassing. Ik heb namelijk een énorm zwak voor uilen (mijn neefje en nichtje hebben mijn uilpostuurtjes op de benedenverdieping eens geteld. Ik weet het exacte aantal niet meer maar het waren er rond de 20 ...). Dus een uiltje hoorde er gewoon bij :)

En dan stel ik je vervolgens voor aan mijn laptop, mijn partner in crime. Dit is ook de krachtpatser waar mijn Wacom Cintiq op aangesloten is, en waar al het administratief- , sociale media- en schrijfwerk aan gebeurt. Dus zonder deze rots in de branding zou er niet veel gewerkt (kunnen) worden.
(Ohja, het beeldscherm is in het echt trouwens niet zo klein en het toetsenbord niet zo groot als op de foto. Ik trok de foto met mijn Smartphone en ik denk dat mijn instellingen niet helemaal goed stonden :))


En dan één van de grootste troeven van mijn studio: mijn uitzicht!

Als ik aan mijn laptop werk, kijk ik rechtstreeks uit op dit prachtige beeld. Eén van mijn inspiratiebronnen. Wanneer het zonnetje schijnt, licht die vanaf de middag tot aan zonsondergang dit stukje bos prachtig op. Het enige jammere is dat er een drukke baan loopt tussen mijn huis en dit stuk bos (met betonplaten, waar je 70km/uur mag rijden). Tijdens de spits durft het huis wel eens daveren en leidt het verkeer me vrij hard af. Maar ... je kan niet alles hebben natuurlijk :) En ik ben enorm dankbaar dat ik van dit mooie uitzicht kan genieten tijdens mijn vele werkuren in mijn studio.

Wanneer je kijkt op de eerste foto, zie je dat mijn bureau een stuk doorloopt achter een hoekje. En dit bevindt zich daarachter:

Dit is tevens het laatste deel van mijn studiootje. Maar er valt wel heel wat te zien, zoals je kan zien :)

Zo vind je bijvoorbeeld onder mijn bureaulamp (misschien moet je even zoeken) mijn iPad staan. Deze iPad Pro is mijn tweede tekentablet, en eigenlijk mijn meest gebruikte van de twee sinds de aanschaf hiervan. Op deze tekentablet teken ik met Procreate (eveneens een softwareprogramma om mee te tekenen), en deze combinatie is zo heerlijk om mee te werken. Hier heb ik bijvoorbeeld Scheetje Planeetje mee geïllustreerd, de eerste grote opdracht die ik realiseerde met mijn iPad (je ziet het boek trouwens liggen naast mijn iPad :)).

Ik zoem even in op een aantal zaken (letterlijk). Allereerst:

Voor de Disney-fans is dit een bekend figuurtje: Phil(octetes) uit de film 'Hercules' (1997). Deze film zie ik na al die jaren nog steeds erg graag, en Phil blijft mijn favoriete personage, met de stem van Danny DeVito (beste match ooit!). De Funko Pop kreeg ik van mijn schoonbroer voor Kerst, en tijdens het werk kijkt hij er streng op toe dat ik flink aan het werk ben. Hij staat wel een beetje wankel doordat zijn hoef er een keer is afgevallen, vandaar het witte papiertje eronder voor stabiliteit :) Maar ik vind hem geweldig, met zijn patattenneus en vier haarsprieten.

Verder zie je op de foto mijn washi-tape, die ik voor allerhande zaken gebruik (zoals het vastplakken van enveloppen, het plakken van artwork op mijn 'wall of fame' (zie verder), ...) en enkele van mijn zelfgemaakte stickers (freebies bij bestellingen in mijn webshop). Een deel van mijn stickers die ik verkoop in mijn webshop zitten trouwens in het kastje waar Phil op staat, samen met mijn bedankkaartjes en visitekaartjes.

En wanneer we doorschuiven, merk je waarschijnlijk het steeds terugkerende fenomeen: spulletjes!

Ik ben duidelijk geen voorstander van 'clean desk', daar ik me zeer graag omring met leuke en schattige hebbedingetjes :) Dat geeft me een huiselijk en warm gevoel, een echt een plekje van mezelf

Hier zie je onder meer mijn pennen, markers, stiften en potloden, het luidste klokje ooit, een verjaardagskalender en nog meer van mijn favoriete artwork (kaartjes van Naomi VanDoren en Alina Chau, stickers van Webbelart, Dyru en Poopikat, en twee van mezelf). 

Ohja, en aan mijn bord zie je misschien (als je goed kijkt) wel wat armbandjes hangen. Dit zijn armbandjes van 4Ocean en Treecelet, organisaties die met de opbrengst van de armbandjes respectievelijk de oceanen opkuisen en bomen planten. Ik vraag deze armbandjes al een aantal jaren aan een aantal vrienden voor mijn verjaardag, om deze doelen te steunen. 

En hier mijn derde en laatste Funko Pop: Merida!

Merida is mijn favoriete Disney/Pixar-prinses aller tijden, uit de film 'Brave' (ook één van mijn favoriete Disneyfilms). 

Ik zag dit figuurtje staan op FACTS in Gent (een jaarlijks evenement rond popcultuur - helemaal mijn ding!). De meeste Funko Pops zijn vrij statisch, maar deze staat zo mooi "in de wind". Ik moest haar gewoon hebben :) et voila!

Ze inspireert me elke dag om mezelf te zijn, dapper te zijn en achter mijn dromen aan te gaan.

En dan: the wall of fame!

Deze muur - helemaal 'achter het hoekje' - wijd ik geheel aan mijn verzameling artwork dat ik mooi vind. Ik koop zelf geregeld artwork bij een aantal van mijn favoriete artiesten om mijn collectie uit te breiden. Een deel komt dan aan deze muur. Zoals je kan zien is er nog heel wat plaats, dus mijn collectie is nog in een groeifase :) Hier hangt artwork van Webbelart, Matt Dixon, Dyru, Poopikat en Alina Chau.
(Ahja, en ik hang er zelf ook tussen met mijn zelfgemaakte kerstkaartje bovenaan, omdat ik overschot had en ik vind 'm mooi dus ik vond dat ik wel een plaatsje verdiende op mijn eigen muur ^^)

Onder de artwork is mijn hoekje met webshop-bestellingen die nog niet tot bij de klanten zijn geraakt :)

En dan gaan we nog even over naar een meer verloren hoekje in mijn studio: het schap boven mijn hoofd waar onder meer mijn schetsboeken staan.

Ja hoor, ik heb schetsboeken! :) Ik teken de laatste jaren eigenlijk voornamelijk digitaal, dus mijn schetsboeken gebruik ik niet veel meer. Ik had ook steeds de irritante gewoonte om mijn schetsboeken niet helemaal te vullen voor ik een nieuwe kocht, haha! Dus ze zijn bijlange niet allemaal vol. 
Eén van mijn volgende blogposts zal er eentje zijn over mijn tekenreis tot nu toe, en dan laat ik je ook wel wat oude tekeningen zien. Dus dan nemen we ook eens een kijkje in deze schetsboeken. 

En dan zijn we er! Dat was mijn studio! :)
Als afsluiter laat ik je graag nog een foto zien van mijn studio 'by night', want dat vind ik zelf zo'n mooi en gezellig beeld. 

Ik gebruik heel graag kerstverlichting om een ruimte een gezellige en magische sfeer te geven, zoals ook in mijn studio. Ik associeer de lichtjes dan niet met Kerstmis, maar ze geven mij een feeëriek gevoel en daar ben ik dol op ^^

Mijn bureauruimte zelf is vrij groot dus ik heb wel wat verlichting nodig om mijn ogen niet te snel te vermoeien. En bij opdrachten met een deadline, spendeer ik wel wat tijd 's avonds in mijn studio, dus dan vind ik een gezellige en aangename ruimte zeer belangrijk. 

Zoals je merkt is mijn bureau U-vormig. Hier heb ik bewust voor gekozen omdat mijn vorige bureau-opstellingen steeds te klein en onhandig bleken (een enkele bureau en een kleine hoekbureau, beide waar ik jaren aan heb gewerkt). Na de aanschaf van mijn Wacom Cintiq - die vrij groot is en die naast mijn laptop moet staan omdat deze op elkaar aangesloten zijn - stond mijn bureau vaak al helemaal vol met enkel mijn laptop en Cintiq. Plaats voor een extra laptop (van mijn vast werk, bij thuiswerk) of plaats voor ook maar iets te leggen, had ik daardoor vaak niet meer. Toen mijn bureau nog beneden in de woonkamer stond, was vloer- of zetelwerk geen uitzondering :) Vaak met nek- en rugklachten tot gevolg.

Zeker met het opstarten van mijn webshop had ik nood aan een grotere ruimte. Plaats is nodig om mijn materiaal te stockeren, en ik heb een plaatsje nodig om bestellingen voor te bereiden en in te pakken. 

Omdat ik mijn illustratiewerk en webshop doe als (bij)beroep, spendeer ik vele uren aan mijn bureau en in mijn studio. Dus een goede ergonomische opstelling en een aangename omgeving zijn dan wel cruciaal :)

Ziezo, dat was mijn studiotoer! Er zijn heel wat kleine hoekjes en kantjes met leuke verhalen die ik niet heb uitgediept. Zo staat er aan een andere muur in de kamer twee grote kasten met meer webshopspullen, kaften, boeken, CD's en onze gezelschapspellen. Maar als ik dat ook nog allemaal laat zien, ben ik hier nog wel even bezig. En er mogen wel wat hoekjes een mysterie blijven in mijn studio hé :)

Hopelijk vond je het leuk om mee een kijkje te nemen achter de schermen!

Heb je vragen, opmerkingen of zijn er onderwerpen die je me graag ziet bespreken in een toekomstige blog? Zijn er bijvoorbeeld andere dingen achter de schermen die je graag eens wil zien? Laat het me zeker weten! Laat een berichtje hieronder achter, of stuur me een mailtje naar info@imaginelle.be

Tot snel!
Ellen


* Boeken:

 • "De Queeste van Yin" door Isabel Baele (Webbelart) © Mediageuzen
  ISBN: 978-94-924-990-73
 • "Frankenstein Doesn't Wear Earmuffs!" door John Loren © John Loren
  ISBN: 978-0-06-294114-5
 • "Haunter of Dreams - Lores of Yria" door Claudya Schmidt (AlectorFencer)
  © AlectorFencer/Claudya Schmidt
 • "Land of And" door Katie Mullaly (verhaal) en Toby Allen (illustraties) © Faceted Press
  ISBN: 978-0-9860997-1-7
 • "Land of I Am" door Katie Mullaly (verhaal) en Toby Allen (illustraties) © Faceted Press
  ISBN: 978-0-9860997-4-8
 • "Myre - Chronicles of Yria, volume 1" door Claudya Schmidt (AlectorFencer) en Matt W. Davis © AlectorFencer/Claudya Schmidt
  ISBN: 978-3-00-055013-3
 • "The Art of Tangled" © Disney Enterprises, Inc./Walt Disney Animation Studios
  ISBN: 978-0-8118-7555-4
 • "The Art of Loish - A Look Behind The Scenes" © 3dtotal Publishing
  ISBN: 978-1-909414-28-0
 • "Whispers in the Winds - A Field Journal of Adventures in Art" door Naomi VanDoren
  © Naomi VanDoren

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Eduard Clé
een jaar geleden

Prachtige uiteenzetting, lieve schat!

Papa

ImagiNelle
een jaar geleden

Dank je wel, papaatje!

Annemie
een jaar geleden

Zo gezellig! Leuk om eens te zien :)

ImagiNelle
een jaar geleden

Dank je wel, Annemietje! Fijn te horen dat je het leuk vond! :)

jozef.hermans2@telenet.be
een jaar geleden

Mooi en knus ingericht, Proficiat

ImagiNelle
een jaar geleden

Dank je wel, schoonpapa!

Dirk Bruylants
een jaar geleden

Enorm leuk en onderhoudend geschreven. Leuk om even virtueel mee te gaan in je tour.

ImagiNelle
een jaar geleden

Dank je wel, Dirk! Dat doet me veel plezier om te horen! :)