Illustraties voor persoonlijk gebruik

Wil je jezelf of iemand anders graag plezieren met een persoonlijk en uniek geschenk? Bijvoorbeeld een portret van jezelf, je familie, je vrienden of je huisdier(en)?

Ben je op zoek naar een leuke gepersonaliseerde illustratie voor op een geboorte-, huwelijks-, verjaardags- of kerstkaart?
Of heb je een bepaald beeld in je hoofd en wil je dit tot leven zien komen, bijvoorbeeld als tekening voor een tatoeage?

Daar kan ik je bij helpen!

Vul het aanvraagformulier in en ontvang een vrijblijvende gepersonaliseerde offerte voor jouw illustratie die helemaal met de hand op maat wordt gemaakt!

Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden en mijn huidige prijzen.

Algemene voorwaarden

Gelieve de Algemene Voorwaarden: illustraties persoonlijk gebruik te lezen voor je een illustratie voor persoonlijk gebruik aanvraagt. Hier vind je onder meer informatie over het proces, de betaling, copyrightrechten, aanlevering, etc.

Deze voorwaarden, onderstaande prijzen en informatie zijn ENKEL van toepassing op illustraties voor persoonlijk gebruik, en zijn NIET van toepassing op opdrachten met commerciële doeleinden, zodus kan de illustratie enkel gebruikt worden voor persoonlijk gebruik.

Contacteer me vrijblijvend indien je graag een opdracht wil bespreken voor commerciële projecten en doeleinden.

Prijzen

Opgelet: Onderstaande prijzen zijn richtprijzen en zijn onderhevig aan verandering naargelang het gevraagde werk.


Portret = vanaf €90

Bij deze illustratie ligt de focus op het personage.

De basisprijs omvat:

  • het hoofd en de schouders van één personage (handen zijn optioneel en zitten vervat in de basisprijs)
  • een eenvoudige achtergrond

Extra personages voor dezelfde illustratie verhogen de basisprijs met €70 voor het tweede personage en €60 voor het derde, €60 voor het vierde, ...

De prijs voor kleine (huis)dieren als extra personage voor dezelfde illustratie (bv: hond, kat, ...) wordt apart berekend en is afhankelijk van het gevraagde werk.

Een paar kleine eenvoudige nevenfiguurtjes (bv: een bij, vlinder, muis, …) worden niet als extra personage beschouwd en zitten vervat in de basisprijs.

Een zeer gedetailleerd portret, met veel accessoires en/of complexe kledij verhoogt de prijs.

Een gedetailleerde en/of complexe achtergrond verhoogt de prijs.


Bovenlichaam = vanaf €110

Bij deze illustratie ligt de focus op het personage.

De basisprijs omvat:

  • het hoofd tot de heupen van één personage, inclusief armen en handen
  • een eenvoudige achtergrond

Extra personages voor dezelfde illustratie verhogen de basisprijs met €80 voor het tweede personage en €65 voor het derde, €65 voor het vierde, ... 

De prijs voor kleine (huis)dieren als extra personage voor dezelfde illustratie (bv: hond, kat, ...) wordt apart berekend en is afhankelijk van het gevraagde werk.

Een paar kleine eenvoudige nevenfiguurtjes (bv: een bij, vlinder, een muis, …) worden niet als extra personage beschouwd en zitten vervat in de basisprijs.

Een zeer gedetailleerd personage, met veel accessoires en/of complexe kledij verhoogt de prijs.

Een gedetailleerde en/of complexe achtergrond verhoogt de prijs.


Volledig lichaam = vanaf €130

Bij deze illustratie ligt de focus op het personage.

De basisprijs omvat:

  • het volledige lichaam van één personage
  • een eenvoudige achtergrond

Extra personages voor dezelfde illustratie verhogen de basisprijs met €90 voor het tweede personage en €70 voor het derde, €70 voor het vierde, ...

De prijs voor kleine (huis)dieren als extra personage voor dezelfde illustratie (bv: hond, kat, ...) wordt apart berekend en is afhankelijk van het gevraagde werk.

Een paar kleine eenvoudige nevenfiguurtjes (bv: een bij, vlinder, muis, …) worden niet als extra personage beschouwd en zitten vervat in de basisprijs.

Een zeer gedetailleerd personage, met veel accessoires en/of complexe kledij verhoogt de prijs.

Een gedetailleerde en/of complexe achtergrond verhoogt de prijs.


Scène = vanaf €200

Bij deze illustratie ligt de focus op een scène / tafereel met één of meerdere eenvoudige figuurtjes in een gedetailleerde en sfeervolle omgeving. 

De basisprijs omvat:

  • Eén figuurtje
  • Een gedetailleerde omgeving / achtergrond

Extra figuurtjes (twee of meer) voor dezelfde illustratie verhogen de basisprijs. Deze prijs is afhankelijk van het soort figuurtje en mate van detail.

Een paar kleine eenvoudige nevenfiguurtjes (bv: een bij, vlinder, muis, …) worden niet als extra figuurtje beschouwd en zitten vervat in de basisprijs.

Een complexe omgeving (bijvoorbeeld: straatbeeld met veel perspectief) of zeer gedetailleerde omgeving verhoogt de prijs.


Ik bied een persoonlijke en professionele service waarbij je bestelde illustratie helemaal volgens jouw wensen wordt getekend.
Je ontvangt een unieke en volledig op maat gemaakte illustratie: (digitaal) handgemaakt, hoogkwalitatief en drukwerkklaar!


Ben je niet zeker onder welk type illustratie jouw idee valt? Of heb je nog een ander idee?
Geen probleem! Stuur me een berichtje of selecteer "ik twijfel nog" op het aanvraagformulier en dan komen we er samen wel uit.


Wat klanten zeggen...

"Het contact en de samenwerking met jou was heel fijn en verliep vlot. Mijn wensen werden heel goed begrepen en uitgevoerd. Er wordt ook mee nagedacht over de illustratie en suggesties worden soms ook gegeven. Van het eindresultaat ben ik super tevreden. Het was nog mooier dan ik zelf kon voorstellen. In 1 woord: top!"

Sylvia

 

"Je service is heel persoonlijk. Ik ben belachelijk tevreden van het eindresultaat! Mini-Kaen is herkenbaar als mezelf en alles ging lekker vlot zodat ik de kaartjes tijdig kon bestellen."

Kaen

 

"De communicatie verliep vlot, er werd duidelijk op voorhand aangegeven welke 'fases' er zijn in het proces. De afbeelding werd aangepast obv mijn feedback en er werd steeds gevraagd of er nog iets anders kon of moest, zeer leuk om betrokken te worden op deze manier. Met het eindresultaat ben ik zeer tevreden, komt overeen met hoe ik het in mijn hoofd had! Ik kom zeker nog eens terug voor andere afbeeldingen!"

Anoniem

 

"Je service is super goed, niets moet beter want het is al op zijn best!
Het zijn zo'n wondermooie tekeningen, zo echt wat betreft de personen die je tekent. En die lieve schatten van de andere tekeningen, je zou ze zo in je armen sluiten."

Marianne

"Ik hou gewoon van jouw stijl. Niet aan jezelf twijfelen, je hebt zoveel talent. Het contact verliep enorm goed. Mijn idee werd zeker en vast goed gehoord, er was één puntje dat ik had aangehaald en dat werd meteen opgelost. Het eindresultaat is gewoon top! Je bent gewoon top in wat je doet, blijf zo verder doen!"

Annemie


Wat wel?

Mensen / mensachtigen

(Antropomorfische) dieren

Fantasie wezens

Koppels

Fanart (mits schriftelijke toestemming van de
officiële maker)

Natuurgerelateerde en/of fantasierijke thema’s

Steampunk (enkel personages)

Wat niet?

Mechaniek (voertuigen, ruimteschepen, …)

Fotorealisme

Pornografie & erotica

Goor

Politieke en/of religieuze boodschappen

De tekenstijl van iemand anders door imitatie

Het werk van iemand anders aanpassen of afwerken

Het werk van iemand anders kopiëren


Proces

Aanvraag via onderstaand aanvraagformulier of info@imaginelle.be

Vrijblijvende offerte op basis van aanvraaginformatie en eventuele bijkomende vragen

Akkoord door ondertekening offerte

Betaling voorschotfactuur

Productie in drie fases

Betaling eindfactuur

Levering digitaal


Aanvraagformulier

Wil je graag een op maat gemaakte illustratie laten maken?
Vul het onderstaande aanvraagformulier in, en ik bezorg je zo spoedig mogelijk een gepersonaliseerde vrijblijvende offerte!

Om wachttijden te beperken, neem ik slechts enkele opdrachten per keer aan. Daarom werk ik met 'sloten'.
Een open slot betekent dat deze plaats nog beschikbaar is en je een illustratie kan aanvragen.
Staan alle sloten op "gesloten"? Dan is er geen plaats meer en is het aanvraagformulier tijdelijk niet beschikbaar.

Slot 1

OPEN

Slot 2

OPEN


Bij het insturen van dit formulier, bevestig je dat je de algemene voorwaarden: illustraties persoonlijk gebruik gelezen hebt en ermee akkoord gaat.


Veelgestelde vragen

“Waarom teken je digitaal, en wat houdt dat precies in?”

Ik teken digitaal omdat ik dit het allerliefste doe :) Ik heb mijn hart verloren aan digitaal tekenen, sinds 2013. Voorheen tekende ik vooral met potlood en papier (een traditioneel medium).

Digitaal tekenen wil zeggen dat ik alles handmatig teken, maar in plaats van op papier of doek, doe ik dit op een tekentablet. Dit is een beeldscherm dat speciaal is gemaakt om met een stylus (pen voor digitaal tekenen) op te tekenen. Ik gebruik twee verschillende tekentablets: een iPad Pro en een Wacom Cintiq.

Het tekenproces bij digitaal tekenen verschilt over het algemeen niet zo heel veel van traditioneel tekenen, en het is zeker niet minder kwalitatief of minderwaardig. Het is gewoon een ander medium om te tekenen.

“Ik heb nog een ander idee dat niet bij de mogelijkheden staat. Is dat bespreekbaar?”

Absoluut! De prijslijst en de mogelijkheden op mijn website zijn een basis, om je een idee te geven van wat ik aanbied en waarvoor je bij mij terecht kan. Maar er is zéker nog veel meer mogelijk en alles is bespreekbaar. Dus neem in dat geval gerust contact met me op, ik ben erg benieuwd naar jouw idee!

“De prijs op mijn offerte is anders dan wat ik berekend had op basis van de prijslijst op je website. Hoe komt dit?”

De prijzen op mijn website zijn richtprijzen en kunnen dus veranderen naargelang het gevraagde werk. De prijs op jouw offerte kan dus meer of minder zijn, afhankelijk van wat je precies vraagt. Het maken van een illustratie is zeer arbeids- en tijdsintensief. Dus als je een illustratie vraagt met meerdere figuren, complexe of gedetailleerde achtergrond en/of meer details dan wat wordt aangeboden in de basisprijs, dan zal de prijs evenredig hoger zijn.

“Ik wil graag een illustratie laten maken, maar ik wil ook graag de opmaak/het grafisch ontwerp door jou laten doen. Kan dat?”

Ja hoor! Grafisch ontwerp bij een illustratie bied ik niet standaard aan, omdat mijn specialisatie en passie vooral ligt bij illustreren. Ik heb echter al heel wat ervaring met grafisch ontwerp, dus indien je dat graag wilt, behoort het zeker tot de mogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat dit niet is inbegrepen in de basisprijs.

“Hoe snel kan ik mijn bestelde illustratie verwachten?”

Gemiddeld heb ik één tot drie weken nodig om een illustratie-opdracht klaar te krijgen. 

Hoe lang de opdracht duurt, hangt af van verschillende factoren: de grootte en/of complexiteit van jouw illustratie, het referentiemateriaal dat je bezorgt (weinig of onvoldoende referentiemateriaal kan leiden tot meer benodigde tijd voor schetsen en aanpassingen, waar ook een beperking op zit), hoe snel je jouw feedback kan geven, lopende opdrachten of projecten van andere klanten, ziekte, … Houd er ook rekening mee dat ik mijn illustratiewerk doe in bijberoep. Ik kan dus niet elke dag, de hele dag werken aan jouw illustratie.

Ik houd je uiteraard steeds zo goed mogelijk op de hoogte over jouw illustratie en hoe het tekenwerk verloopt. Ik contacteer je regelmatig voor feedback en/of bijkomende vragen.

“Waarom ontvang ik de bestelde illustratie enkel digitaal?”

Dit heeft een aantal redenen.

Ik illustreer uitsluitend digitaal, wat wil zeggen dat ik mijn illustraties rechtstreeks handmatig teken op mijn computer (mijn iPad of via mijn Wacom Cintiq) en niet op papier of doek. Tot de illustratie wordt gedrukt is er dus eigenlijk geen fysiek product. Van zodra je de afgewerkte illustratie krijgt, ben je in principe vrij om de illustratie digitaal te gebruiken (bijvoorbeeld: als bureaubladachtergrond, als persoonlijke profielfoto, op jouw persoonlijke website of sociale media, …) en/of om te laten drukken (let op: enkel in het kader van privé-gebruik, dus niet commercieel – zie hiervoor de algemene voorwaarden: illustraties persoonlijk gebruik).

Omdat het drukwerk niet via mij verloopt, is het voor jou goedkoper en sneller om dit zelf te (laten) doen. Je hebt dan namelijk geen tussenpersoon die jij betaalt voor extra werkuren (keuze drukkerij, keuze papier en oplage, de bestelling plaatsen, de bestelling tot bij jou krijgen, extra verzendkosten, …) en je ontvangt jouw bestelling sneller omdat het niet eerst via mij als tussenpersoon hoeft te gaan.

Je kan ervoor kiezen om de illustratie zelf te printen of dit te laten doen door een professionele drukker. Dit kan snel, kwalitatief en vaak ook vrij goedkoop via bijvoorbeeld een online drukkerij.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik jou helemaal aan je lot overlaat als je de illustratie wil laten drukken. Ik zorg ervoor dat jouw illustratie drukwerkklaar is en dat je de bestanden krijgt die je nodig hebt om tot een zo goed mogelijk drukresultaat te komen. Ook kan ik je heel wat tips en adviezen geven en je wel een aantal drukkerijen aanraden. Dus kom je er zelf niet uit? Vraag me dan zeker om advies!

“Zullen de kleuren van de bestelde illustratie exact hetzelfde zijn op papier als op mijn beeldscherm?”

Deze vraag leidt eigenlijk tot een zeer uitgebreid en technisch antwoord, maar dat ga ik je zoveel mogelijk proberen te besparen :)

Wat je altijd in je achterhoofd moet houden, is dat een beeldscherm kleuren op een andere manier weergeeft dan wanneer ze op papier staan. Dat heeft te maken met het feit dat een beeldscherm een lichtbron op zichzelf is waardoor het licht de (opbouw van de) kleuren beïnvloedt. Dat is niet het geval bij papier. Een beeldscherm bouwt kleuren op een andere manier op dan dat een printer dat doet/kan. Wanneer je kleuren kiest die er op je beeldscherm fel en levendig uitzien, kan het dus gebeuren dat ze dof en donkerder uitvallen wanneer ze gedrukt worden. Printers hebben namelijk niet het kleurbereik dat een beeldscherm aankan.

Bij het werken aan jouw illustratie, houd ik hier de hele tijd rekening mee. Als ik weet dat je de illustratie uiteindelijk wil laten drukken, zorg ik ervoor dat de kleuren van de illustratie op het beeldscherm zo goed mogelijk overeen zullen komen met hoe het er op papier uit zal zien, zodat een onaangename verrassing zoveel mogelijk wordt vermeden. Dat is de reden waarom ik op het aanvraagformulier vraag of je de illustratie enkel digitaal of ook voor drukwerk wilt gebruiken.

Houd er wel rekening mee dat er dan nog steeds een (klein) verschil kan zijn tussen de kleuren van de illustratie op jouw scherm, en van de illustratie op het drukwerk. Dit kan dan ook nog te maken hebben met het papiersoort en/of met jouw beeldscherm dat niet voldoende gekalibreerd is, waardoor je scherm kleuren niet juist weergeeft (te helder, te donker, blauwig of gelig, te veel of te weinig contrast, …). Zo kan het dus zijn dat de kleuren op jouw beeldscherm anders weergegeven worden dan op mijn beeldscherm.  

“Ik wil een illustratie laten maken maar het is vrij dringend. Kan je mij ertussen nemen?”

Wanneer je een illustratie aanvraagt, mag je steeds aangeven tegen wanneer je de illustratie zeker nodig hebt indien je met een deadline zit. Ik kan je echter geen garantie geven dat ik je ertussen zal kunnen nemen of dat de tijd die je geeft voldoende is om de illustratie klaar te krijgen. Soms zal dat lukken, soms ook niet. Maar je kan de vraag zeker stellen, en dan bekijken we samen wat mogelijk is.