Over mij

Wie ben ik?

Hallo! Mijn naam is Ellen Clé (°1989) en ik ben een freelance illustrator wonend in Itegem, België.

Tekenen is altijd mijn passie geweest, al van kleins af aan. Het liefst van al tekende ik mijn eigen stripverhalen (die nog steeds in mijn bezit zijn en bewaard worden in het diepste en donkerste hoekje van de kast :)). Ook volgde ik een aantal jaren tekenacademie, maar ik heb voornamelijk geleerd te tekenen door zelfstudie.

Ik droomde ervan om een professionele tekenopleiding te volgen, maar mijn leven nam een andere wending en in plaats daarvan studeerde ik Toegepaste Psychologie. Toch bleef tekenen een passie en tekende/oefende ik zoveel mogelijk in mijn vrije tijd.

Sinds 2013 leer ik mezelf digitaal te tekenen, iets waar ik meteen verliefd op werd. Ik leerde het kennen via mijn vader die maandelijks ‘ImagineFX’ las, een magazine voor digitale artiesten.

In 2019 besloot ik mijn hart te volgen en ben ik begonnen als zelfstandig illustrator in bijberoep, met de grote droom om van mijn passie mijn fulltime job te maken.

Over mijn tekenwerk

Ik heb mijn hart verloren aan digitaal tekenen, dus het meeste van mijn werk teken ik momenteel met Procreate op mijn iPad Pro, of met Clip Studio Paint op mijn Wacom Cintiq.
In mijn vrije tijd teken ik af en toe met potlood en papier, waarbij ik ook inkt, markers en waterverf gebruik.

Ik ben dol op het tekenen van figuurtjes en fantasiewezens, van rijke gedetailleerde illustraties en van visuele verhalen. Het liefst met een natuur- en/of fantasierijke ondertoon. Mijn stijl kenmerkt zich als "stylized", met een groot schattigheidsgehalte en warme kleuren.

Sinds enkele jaren specialiseer ik mij onder meer in het tekenen van illustraties voor kinderboeken, een pad dat ik wil blijven bewandelen en in wil blijven groeien, want ik doe dat zó graag. Mijn dorst naar groei en ervaring is echter groot. Daarom wil ik in de toekomst ook nieuwe richtingen (verder) exploreren, zoals het illustreren voor jeugdboeken, Young Adult-boeken, (gezelschap)spellen, geboortekaartjes, wenskaartjes, graphic novels, etc.

Van tekenen word ik gelukkig. Het is mijn passie. Ik kan uren spenderen aan mijn tekentablet en wegdromen in een fantasiewereld. Ik hou ervan visueel verhalen te vertellen, de wereld wat meer kleur en warmte te geven en een lach te toveren op het gezicht van anderen. Ik wil anderen gelukkig maken en verblijden met mijn tekenwerk. Zo probeer ik de wereld een beetje mooier te maken, op mijn eigen manier :)

Ervaring

2017 - heden

 • Grafisch werk bij UPC Duffel (Adobe InDesign, Photoshop en Illustrator)

2019

2020

2021

2022


Doorlopend opdrachten voor particuliere klanten sinds 2019.

Vaardigheden

 • Illustratie
 • Kinderboek illustratie
 • Character design
 • Visual storytelling
 • Grafisch ontwerp

Materiaal & software

Tekenmateriaal

 • iPad Pro
 • Wacom Cintiq

 

Tekensoftware

 • Procreate
 • Clip Studio Paint
 • Adobe Photoshop

Andere software

 • Adobe InDesign

 

©️ Foto's door www.eve-photography.be