Over mij

Mijn naam is Ellen Clé. Ik ben een freelance illustrator uit Itegem, België.

Tekenen is altijd mijn passie geweest, al van kleins af aan. Het liefst van al tekende ik mijn eigen stripverhalen (die nog steeds in mijn bezit zijn en bewaard worden in het diepste en donkerste hoekje van de kast :)). Ook volgde ik een aantal jaren tekenacademie, maar ik heb voornamelijk geleerd te tekenen door zelfstudie.

Ik droomde ervan om een professionele tekenopleiding te volgen, maar mijn leven nam een andere wending en in plaats daarvan studeerde ik Toegepaste Psychologie. Toch bleef tekenen een passie en tekende/oefende ik zoveel mogelijk in mijn vrije tijd.

Sinds 2013 leer ik mezelf digitaal te tekenen, iets waar ik meteen verliefd op werd. Ik leerde het kennen via mijn vader die maandelijks ‘ImagineFX’ las, een magazine voor digitale artiesten.

In 2019 besloot ik mijn hart te volgen en ben ik begonnen als zelfstandig illustrator in bijberoep, met de grote droom om van mijn passie mijn fulltime job te maken.

 

Tekenproces (versneld) van 'King ZumZum' (2021) -
getekend in Procreate op mijn iPad Pro

Over mijn tekenwerk

Ik heb mijn hart verloren aan digitaal tekenen, dus het meeste van mijn werk teken ik momenteel met Procreate op mijn iPad Pro, of met Clip Studio Paint op mijn Wacom Cintiq.
In mijn vrije tijd teken ik af en toe met potlood en papier, waarbij ik ook inkt, markers en waterverf gebruik.

Ik hou van tekenen van karakters, wezens en hele illustraties, vaak met een natuur- en/of fantasierijke ondertoon. Ik teken heel graag "stylized" met een groot schattigheidsgehalte en rijke kleuren. Dat kan gaan van een (familie)portret tot volledig imaginaire illustraties.

Sinds enkele jaren specialiseer ik mij onder meer in het tekenen van illustraties voor kinderboeken.

Materiaal & software

Tekenmateriaal

iPad Pro
Wacom Cintiq

Tekensoftware

Procreate
Clip Studio Paint
Adobe Photoshop CC

Andere software

Adobe InDesign